Atria - 120 års respekt for planeten, mennesker og den mad, vi spiser


 

I 2023 fejrer Atria den rejse, der begyndte for 120 år siden i finske familiegårde, og hvis opskrift vil holde i generationer fremover: Good Food – Better Mood. Atrias rejse begynder, da en lille gruppe landmænd etablerede den første finske andelsejede kødvirksomhed i 1903. I første omgang fokuserer den på salg og formidling af husdyr, men inden for få år begynder andelsforeningen også at handle og forarbejde kød. De første kødprodukter, der sælges er lækre pølser, som bliver taget godt imod af forbrugerne. Fra disse stærke landbrugsrødder er Atria vokset over 120 år til en succesfuld finsk og nordeuropæisk fødevarevirksomhed. Vi laver god mad i Finland, Sverige, Danmark og Estland. 


Vores produkter og mærker er velkendte og eftertragtede. I Finland er Atria-mærket et af de mest kendte finske fødevaremærker. Lithells, grundlagt i Sverige i 1907, er den ældste, og Lönneberga og Sibylla, som også er Atrias mest internationale mærker, har set flere generationer. I Danmark er Atria repræsenteret ved vores kendte mærker 3-Stjernet og Aalbæk Specialiteter, og i Estland med mærket Maks & Moorits.


I alt er der allerede omkring 4.400 Atria-folk i fire forskellige lande. Vi er forenet af vores passion for god mad til hvert måltid - vi er en del af menneskers hverdag og festligheder, i alle øjeblikke af livet. Det er det, vi vil fortsætte med i fremtiden. Derfor handler vi med respekt for planeten, produktet og mennesker.